Nyt

Alle rettigheder til alt på hjemmesiden (alle sider) tilhører ejer af hjemmesiden.

2013.11.10

- Efterår. Vi har søgt og fået det grønne flag af Friluftsrådet for 2013 -nu venter vi bare på, at lave en aftale med Borgmester-Mette i en pause i valgkampen, så vi kan få det overdraget. Vi har høstet med børnene, fået endnu et kuld kyllinger i september og drivhuset har lagt sig ned i efterårsstormen. Der har været Kram kamelen uge, hvor vi indtog rådhuset forklædte som vikinger i strålende solskinsvejr.

2013.05.18

- Så er sommeren pludselig kommet, og vi nyder det. Vi er i fuld gang med at plante og så. 2 af vores høns har fået kyllinger. Vi fortsætter med Grønne Spirer/ Friluftsrådet.

2013.03.17.

- Det virker ikke helt som forår endnu! Ind imellem laver vi ting, der handler om påsken. Vi har sået karse og skal snart til at så og plante mange flere ting.Varmen lader vente på sig.

2013.01.12.

- Godt ind i det nye år! Vi fortsætter i hallen om fredagen og er nu til rytmik om mandagen. Dejligt med sang og musik sammen med Lone fra musikskolen. Hønsene har forresten givet æg et godt stykke tid nu. ca. 3 om dagen. Dejligt! Og det grønne flag har fået sin Flagstang, som det hænger i 8 meter oppe. Endelig skal det nævnes, at vi glæder os over, at dagene nu igen bliver længere... og snart varmere!

 

 

 

 

2012.11.04

- Overrækkelse af det grønne flag af borgmesteren: d. 14. november kl. 9. Er du interesseret i at se forholdene hos os, er det jo en fin lejlighed. Der vil være foto slideshow og fremvisning af børnenes julegave-produktioner mm. samt en bolle og kage samt vand / kaffe / te.

2012.10.27.

- Godkendt som Naturdagpleje. (Se også under faneblad; Pædagogik/Aktiviteter). Vi er netop godkendt med det grønne flag af Friluftsrådet (som grønne spirer) Se hjemmesiden: http://www.groennespirer.dk/. ( Vi venter på en opdatering af medlemslisten, idet vi er de to eneste tilbage ud af en gruppe af private dagplejere, der startede op samtidig som grønne spirer-medlemmer i Lejre ). Vi fortsætter med at være ude hver dag. Dog ikke nødvendigvis i flere timer, hvis det er koldt. En af os går måske hurtigt ind igen med de mindste, mens de større kan blive ude længere tid, hvis de har lyst. Udover at komme udenfor hver dag, er der også andre kriterier såsom en ugentlig tur til skoven, grøftekanten eller lignende, inddragelse af børnene i emnet fra jord til bord, årstidernes skiften samt meget andet, der har med et sundt og aktivt udeliv at gøre.

2012.09.08.

- Motorik i hallen. Så er vi startet op igen med et ugentligt besøg i hallen indtil næste sommer, hvor vi tumler med børnene i 2 timer - sammen med de øvrige medlemmer af HSBØF.

NYT

 

2017. 06.10

Vi venter på en lille ny hundehvalp istedet for vores gamle Nemo, som døde i efteråret. Vi regner med, at det bliver til januar 2018. Siden sidst har vi fået kyllinger. Vores skrukhøne har ligget 3 uger på nogle æg, og vupti, ud kom 4 små søde kyllinger. Vi har været i sognegården og se teater. Vi har sat nogle af haletudserne tilbage i søen. Nogen er ved at være frøer. (Bagben+ forben og smidt halen). Næste uge tager vi på brandstationsbesøg samt dagen efter på heldagstur til Tadre Mølle. Ugen efter på bondegårdstur. Næste måned inden sommerferien tager vi til Roskilde med toget til MekPek koncert og så skal vi have årets fællesspisning for forældre og søskende ved fyraftenstid. Så er det tæt på det store skift af børn. Mange skal i børnehave og nye børn ind. 2 til august, 1 til september, 1 til oktober, 1 til december og 2 til januar. puha-man blir næsten helt svedt :-)

 

2017.04.06

Vi modtog igen det grønne flag. Praktikforløbet er forlænget for en af vores praktikanter. Vinteren forløb fint - vi nåede det, vi havde sat os for (blandt andet en ugentlig motorikdag i hallen med kolbøtter, bolde og meget andet - rytmik en gang ugentligt med musikpædagog , Lone fra musikskolen - samt alt det udendørs... Foråret er kommet tidligt i år. Skønt - Vi har allerede spist ude mange gange, holdt fastelavn (ude) - i den forbindelse har børnene været krative og hjulpet med at pynte i butiksvinduerne i byen. Påskebreve er lavet og frøæg er hjemtaget for at blive sat tilbage, når der er kommet haletudser ud af det. Nogen får måske lov til at vente, til de er blevet til fine frøer... I morgen er det fredag, så er der SKOVTUR og / eller BÅLMAD på programmet.

 

2016.11.03

Det Grønne Flag er forhåbentlig på vej igen for det næste år frem.

Vi har to piger i praktik hver onsdag i et par måneder. Pigerne kunne godt tænke sig at arbejde med børn, så det er jo spændende at hjælpe dem videre med det - og vores børn er glade for at se nye søde ansigter...!

 

2016.04.10

Ja, så er der gået endnu et år... Jeg er ikke så god til at føre denne nyhedsoversigt!

Vi fik efter indsendelse af evaluering og dokumentation til Friluftsrådets Grønne spire- afdeling endnu engang det Grønne flag, og har lov at flage det næste år frem. En ny ting er, at der er blevet mulighed for at være en enkelt dagplejer istedet for en hel gruppe. Så derfor har vi helt officielt lov -uden at have dårlig samvittighed- at lade de mindste blive inde på specielle dage - f.x. ved indkøring af nye børn samt på dage med ikke-baby-egnet vejr.

Vi har lige sat fotos ind på hjemmesiden for forældrene samt udsendt det kvartårlige nyhedsbrev til forældrene med datoer for bedsteforældredag, forældremøde, tur til brandstation, heldagstur til Tadre Mølle, sommerspisning for forældre+søskende, julehygge samt invitation til nye forældre+kommende børn i dagplejen til hygge på terrassen og leg i haven sidste tirsdag i måneden indtil vi starter op igen i hallen til efteråret/vinteren over.

Vi har lagt æg under en skruk høne og venter kyllinger sidst på måneden. Overvejer også om der er ved at være frøæg:-)

 

2015.04.26

- Så er vi kommet gennem vinteren ( ude hver dag og vi fik det grønne flag igen i efteråret 2014, som gælder et år frem) - og nu er vi så kommet godt ind i foråret. Vi er dog ikke heeelt færdige med flyverdragterne endnu! ...selvom der har været dage, som har været særdeles sommeragtige. Kirsten er stoppet i praktik og Sara (pædagog) er begyndt på en 4-ugers praktik her hos os. Og vi suger til os af nye inputs og får genopfrisket mange andre faglige ting. Vi har fået filmoptagelser fra rytmik og har været ved søen og låne frøæg, som skal sættes ud igen samme sted, når de er blevet til små haletudser. Vi har sået i højbed og er godt på vej også i drivhusene. Kartoflerne skal også sættes. Sidste uge lavede vi lidt KramKamelen- skrotterot med gamle mælkekartoner, og om en god uges tid tager vi el-cyklerne på heldagstur til Tadre Mølle, fisker i åen, laver bålmad og sover i shelters. Hvor er livet bare skønt!

 

2014.08.10

- Ladcykler! Vi har købt 2 el-ladcykler med cykeltrailer - en større investering, som gør, at vi hurtigere /uden telebus kan komme ud i naturen, i skoven, til stranden og på bondegårdsbesøg. Vinteren og foråret ...og snart sommeren gik med ugentlige ture og daglige oplevelser udendørs som altid. Ugentlig motorikdag i hallen sept.-maj samt 10 x rytmik lige da vi kom ind i det nye år. Hønsene har fået kyllinger af et par omgange i maj, så vi skal snart til at slagte nogen af de gamle høns samt de kyllinger, der viser sig at være haner. Vi har i øvrigt været i ZOO og til Åh Abe-koncert. Vi har haft bedsteforældredag og skal til at holde forældremøde. Gitte er flyttet og har fået tvillinger (Stort tillykke og tak for den dejlige tid sammen). Efter sommerferien starter Kirsten i praktik hos os (igen via kontakt fra jobcenteret). Efteråret startes op med naturens dag (14. sept.). Aktiviteter i ugen op til.

 

 

 

2012.08.30.

- Så er sommeren ved at være ovre. Vi har høstet kartofler flere gange og vasket dem og spist dem. Vi har spist masser af ribs og solbær, jordbær og ærter fra højbedet samt vindruer og tomater fra drivhuset. Hønsene er en kæmpe succes - bortset fra, at de tre første alle var haner, så en lille udskiftning skulle der til .. og vi tænker: bare der snart kommer æg til os!

 

 

OBS På mobilversionen ligger datoerne lidt tilfældigt...

2012.05.30

-Høns: Så er hønsehus og -gård færdigbygget og hønsene er flyttet ind. Børnene er meget interesseret.

-Højbed og drivhus: Børnene har været med til at så i drivhus og i højbedet samt sat kartofler i "dobbelt"-spande, så man kan tage den yderste spand væk og følge kartoflernes vækst.

-Grønne spirer- projekt. Vi er ude hver dag og nyder vores store overdækkede terrasse med sider på.

2012.04.01. (Dette er ingen aprilsnar !)

-Høns i haven. Vi har købt materialer til at bygge hønsehus og hønsegård i haven, så børnene - og vi - får glæden at opleve disse dejlige dyr samt får gode æg og kommer af med køkkenaffald.

-Højbed. Vi har netop bygget et højbed, så vi sammen med børnene kan plante, så og høste foskellige gode råvarer.

-Erhvervspraktik. En ordning med jobcenteret er kommet på plads. Vi - og ikke mindst børnene - har haft den glæde at have en dejlig praktikant her i hjemmet og med til rytmik og motorik et stykke tid nu (som en virksomhedsnær aktivitet - et tilbud til borgere der er sygemeldte). Ordningen er nu som en revalidering berammet til at vare 6 måneder fra d. 1. april til d. 1. oktober. Så vi kan nyde samværet en god tid endnu.

2012.03.01

-Referat fra forældremødet d. 27. februar er sendt ud pr. mail og hænger på opslagstavlen. (omhandler bl.a. aktiviteter og læreplaner)

-Ferieplan for hele 2012 hænger på opslagstavlen

-Vinteren 2011-2012:

Rytmik hver onsdag i 8 uger + Motorik i hallen hver fredag

-Planer for den nærmeste fremtid:At få status som naturdagplejer via friluftsrådet. Vi vil i denne forbindelse gøre mere ud af højbedsbrug og så, plante, høste og spise med børnene.

-Fotogalleri:Vi sætter jævnligt en masse fotos ind på denne hjemmeside, som ikke er fuldt offentligt tilgængelig (link her ved siden af i højre spalte). Familie kan med kodeord til gengæld se mange fotos fra hverdagen.

NATURDAGPLEJE

ude hver dag

Lailas og Flemmings Dagpleje i Hvalsø